Blogroll

luni, 6 aprilie 2015

Recenzie Provocarea (vol. I) de Simona Stoica



Foc și Cenușă. Lumină și Întuneric. Pasiune și Obsesie.
În străvechea cetate din Haven, Rephelimii, un grup de asasini conduși și instruiți de Azazeal Vellenhall, încearcă să împiedice declanșarea unui război cu Cele Zece Orori. Jack Harper, liderul lor, este trimis dincolo de Voal, pentru a o găsi pe nepoata lui Azazeal – tânăra Desiree, cea de a Treia Cheie a Havenului. Însă când descoperă misterele care înconjoară conacul Wolfmaner și cine e răspunzator pentru crimele săvârșite în urmă cu 150 de ani, Desiree refuză să își accepte moștenirea și să înfrunte trecutul. Jack nu are de gând să renunțe și ar face orice ca să salveze Havenul. Îi va câștiga încrederea, o va minți și o va seduce pentru a-și îndeplini misiunea.
Provocarea a fost acceptată.

ISBN:  978-606-8530-51-2
Data Apariției: noiembrie 2014
Număr De Pagini: 336
Format: 10,7×17,8 cm
Tip Copertă: broșată
Colecție: Cărțile Arven

     În primul rând, vreau să o felicit personal pe Simona, care a reușit să creeze o poveste ( și un univers) care a fost cu mult peste așteptările mele și care sper să ajungă la urechile tuturor.
     Îmi amintesc că am văzut pe facebook, acum câteva luni, un status care spune ceva de genul ”de mâine o să mă pot numi autoare”. Așa am aflat de Simona și de cărțle ei, și tot așa a început toată ”nebunia”.

*****scurtă povestire a acțiunii cu spoilere!*****
     Acțiunea romanului se derulează în Wolfcraft și se învârte în jurul Des și a prietenilor ei Derek, Sarah, Michael și Viola. Totul pornește de la o provocare, o aventură în conacul Wolfmaner, centrul turistic al orașului, dar plin de secrete și mistere. Într-o noapte, cei cinci prieteni acceptă provocarea, moment în care totul o să se schimbe. Aceștia reușesc să intre în conac printr-o oglină și ca să iasă afară, trebuie să găsească cioburile pierdute. În căutarea acestora, toți cinci încep să se schimbe. Frica le intră în sânge, încrederea reciprocă începe să dispară și trădările ies la iveală. Înainte să intre în conac, Des află că este urmărită iar proprietatea Wolfmaner o introduce Rephelimilor.
*********************************************
      Desiree e o adolescentă care încearcă să se izoleze de lume. Nu acceptă ajutor din partea prietenilor și preferă să le ascundă adevărul. În alte cuvinte, Des m-a călcat pe nervi pe parcursul celor două volume.
     Rephelimii sunt creaturi fantastice din cetatea Haven care trebuie să se asigure că oamenii mor așa cum le-a fost scris. Însă, ei nu sunt cea mai mare amenințare.(O să-i cunoaștem mai bine în vol 2)
     Acțiunea e atât de intensă încât ți-e frică la fiecare cuvânt. Conacul l-am asociat cu un labirint atât pentru că exista doar o ieșire dar și pentru că nu știai ce te așteaptă după colț. Se găsesc întorsături de situație la fiecare pagină și personaje în care ți-ai pus încrederea ajung să te dezamăgească.
     Am acceptat provocarea, am descis cartea care trebuia să rămână închisă și am avut parte de o aventură unică. Am căutat răspunsuri la multe întrebări alături de personaje, dar fiecare ușă deschisă ascundea două uși închise. Romanul te pune în situația în care nu ai de ales. Trebuie să stai și să citești tot, pentru că nu ai cum să reziști provocării.
     Am adorat fiecare pagină și mă bucur că am avut vol 2 lângă mine și că nu a trebuit să aștept după o continuare!

Notă:
Previzualizaţi



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu