Blogroll

vineri, 6 februarie 2015

Recenzie "Diamantul de la miezul noptii"

Niciodata nu am crezut ca voi putea sa urasc un personaj mai mult decat il urasc pe Joffrey Lanister, dar uite ca asa ceva este posibil.Regele Adarlanului si Arobynn Hamel (desi el nu e decat mentionat aici, dar "The Assassin's Blade m-a marcat) sunt oficial cele mai detestabile personaje in opinia mea.In doar 2 carti Maas a reusit sa creeze o varietate de personaje pe care ori le iubesti, ori le urasti din toata inima.
Daca o sa ajung sa o cunosc pe Sarah J Maas 0 sa ii multumesc pentru Caelena, un personaj care demosntreaza ca o femeie poate sa fie pe atat de letala pe cat este de frumoasa.Desi Caelena este cel mai bun asasin din Adarlan, feroce in lupte si a facut lumea sa tremure la auzul numelui ei, ea este in acelasi timp feminina, se imbraca in matasuri fine, poarta bijuterii de lux, citeste, canta la pian, joaca biliard, intr-un cuvant spulbera mitul faptului ca o femeie care lupta isi pierde esenta feminina.Este dominata de sentimentele ei si asta o face sa comita niste greseli care pun in pericol viata tuturor celor din jurul ei.



!!SPOILER ALERT!!


Dupa moartea Nehemiei (care m-a luat total prin surprindere, eram absolut sigura ca ea o sa fie cheia rezolvarii tuturor problemelor in seria asta) Caelena o jeleste atat de profund incat pana si eu simteam cum mi se ingreuneaza inima de la durerea ei.Si aceasta durere care a impins-o pe Caelena sa deschida acel portal, o va impinge incontinuare sa isi urmeze destinul.Inca de cand a venit vorba de printesa pierduta a Terrasenului primul meu gand a fost "Caelena" si in ultimele 2 pagini ne este confirmat acest lucru, terminand cartea cu un cliffhanger care te face sa te dai cu capu de pereti daca nu ai a treia carte la indemana.
Dorian si Chaol.Sincer inca nu stiu pe cine prefer si nu cred ca o sa imi dau seama pana la sfarsitul seriei (sau poate mai devreme, inca nu am citit cartea a treia, am auzit ca se intampla multe acolo).Pentru ca Dorian si Chaol se completeaza ca Ying si Yang si fiecare intelege o alta parte a Caelenei.Chaol este un luptator, este loial si tandru, Dorian este bun, inteligant, un furtuna de emotii, ca si Caelena.Sincer chiar nu pot sa prevad cine va ramane alturi de Caelena intr-un final.Dar asta nu conteaza, nu cand poti simti furtuna care urmeaza.
M-a surprins putin faptul ca Dorian are magia in sange, dar nu pot sa spun ca a fost un soc complet.Stiam deja despre Caelena ca o are, era de asteptat ca un alt personaj sa lucreze alaturi de ea in final, desi puteam sa jur ca Nehemia va fi cea care va da lovitura de gratie.Si asta e inca un motiv pentru care o iubesc pe Sarah J Maas, faptul ca nu poti sa prevezi ce o sa se intample.Chiar cand crezi ca stii ceva, nu stii nimic defapt.Ca si in cazul lui Archer Finn.Tipul avea atatea fete incat le-am pierdut sirul.La oricine ma asteptam sa fi dat ordinul sa o omoare pe Nehemia, dar nu la el.
In concluzie, seria asta m-a facut sa devin dependenta de ea dupa doar 2 carti (practic 3, daca bind-up'ul cu cele 5 novellas e considerat o carte) si presimt ca dupa ce se va termina va detine titlul de "seria mea preferata".

Citate: "I want you to remember that it wouldn't have made any difference to me. It's never made any difference to me when it came to you. I’d still pick you. I’ll always pick you.”

“Enough! We have enough enemies as it is! There are worse things out there to face!"
Celaena slowly turned to him, her face splattered with blood and eyes blazing bright. "No, there aren't," she said. "Because I'm here now.”

“And because she was young, and so damn clever and amusing and wonderful, wherever she made her home, there would be some man who would fall in love with her and who would make her his wife, and that would be the worst truth of all. It had snuck up on him, this pain and terror and rage at the thought of anyone else with her.”

“If you are captured, if you are hurt, you are beyond our reach. You will be entirely on your own.”
“I’ll be fine.”
“But I won’t be. Every day that you’re there, I will wonder what has become of you. I won’t.... I won’t forget you. Not for one hour.”
 
Nota: 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu