Blogroll

joi, 19 februarie 2015

Nu vrem taxă pe cultură! Vrem taxă pe prostie! (Timbrul Cultural)

De curând am auzit de noua lege, cea a Timbrului Cultural. Pentru cine nu știe despre ce e vorba, mai jos am pus definiția:

"Propunerea legislativă arată că, în vederea susţinerii şi dezvoltării culturii naționale în diversele ei forme de exprimare artistică: literatură, cinematografie, teatru, muzică, folclor, arte plastice, arhitectură, divertisment, în scopul protejării şi conservării moştenirii culturale, dezvoltării creativităţii contemporane, promovării valorilor culturale, se instituie timbrul cultural.

'Timbrul cultural se aplică pe fiecare bilet de intrare la orice spectacol, indiferent de modul de punere în vânzare a acestora, şi/sau pe fiecare produs cultural, indiferent de modul de prezentare şi de comercializare a acestora, fizic sau virtual (pe internet)', se arată în propunerea legislativă."


Mai pe scurt, dacă această lege (fără rost) se pune în vigoare, toate ramurile culturale vor avea de suferit. INCLUSIV CĂRȚILE! Acestea, împreună cu biletele la concerte, teatru, operă și altele se vor scumpi cu 10%. Nu sună ca și un capăt de lume, pentru că nu e vorba de o sumă așa de mare. Dacă acești bani ar ar ajunge în buzunarele scriitorilor, artiștilor etc. nu m-ar deranja. Ba din contra, banii merg unor ”uniuni” care iau banii de pe munca altora. 

Să încercăm să nu trăim într-o țară care fură banii unor oameni care chiar gândesc și au ceva în cap, mai ales că aceștia sunt în minoritate. Să nu facem să fie și mai puțini!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu