Blogroll

duminică, 13 iulie 2014

Recenzie Slam. Din dragoste pentru Layken de Colleen Hoover


Autoarea de bestselleruri Colleen Hoover ne vorbește despre suferința tulburătoare a unei familii sfâșiate de tragedie și legăturile complicate pe care aceasta le naște între doi îndrăgostiți.
     După moartea neașteptată a tatălui ei, Layken, de optsprezece ani, rămâne singurul punct de sprijin atât pentru mama sa, cât și pentru fratele ei mai mic. Aparent, ea este puternică și plină de viață, dar, în sinea ei, simte cum își pierde speranța pe zi ce trece.
     Apariția unui tânăr schimbă totul. Mutându-se în celălalt capăt al țării, Layken face cunoștință cu vecinul ei, de douăzeci și unu de ani, care are o pasiune uimitoare pentru poezia slam. În doar câteva zile, între ei se înfiripă sentimente puternice și, în sufletul lui Layken, speranța prinde un nou contur.
     Dar, după o primă întâlnire plină de trăiri intense, soarta îi lovește în plin, când o dezvăluire șocantă pune capăt noii lor relații. Interacțiunile zilnice devin insuportabile, în timp ce ei se străduiesc să găsească un echilibru între sentimentele ce îi unesc şi secretele ce îi despart.


R!R!R!R!R! RECENZIA CONȚINE SPOILERE R!R!R!R!R!
     Ca să încep frumos, cartea asta a reprezentat pentru mine o palmă mare peste față. Căutam de mult încă o carte care să mă facă să ma simt așa, deși m-am apucat cam greu de ea. Cartea e destul de subțirică și ușor de citit, dar pe mine m-a încărcat emoțional.
     Slam urmărește povestea lui Layken, sau Lake, o fată care s-a mutat din orașul natal în celălalt capăt al Americii după ce și-a pierdut tatăl. Ajunsă în noul oraș, aceasta e vrăjită de noul ei vecin, Will, și el de ea. La prima lor întalnire, acesta îi prezintă clubul de slam, adică de poezie fără temă. Dar totul se răstoarnă cu susul în jos când relația lor este interzisă datorită faptului că Will era profesorul ei. Încercând să se ignore, aceștia nu fac nimic mai mult decât să se atragă mai mult. Acțiunea continuă să se desfășoare în preajma lor până când Layken află că mama lor are cancer, și de acolo totul se schimbă.
     Dacă la început nu am știut de ce are două părți, când am aflat eram în suferință psihică. Finalul primei părți m-a luat complet pe nepregătite și am stat și m-am uitat la carte câteva minute.

   Cel mai mult mi-a plăcut de Kel, fratele mai mic al lui Layken, pentru simplu fapt că încerca să nu fie afectat de tot ce se întâmplă, dar și datorită deciziei lui și a lui Caulder, fratele mai mic a lui Will, de a se îmbrăca de halloween în plămâni afectați de cancer.
 
    În legătură cu titlul și coperta, acestea reprezintă clubul de poezie Slam, la care participă personajele romanului, club prin care-și dezvăluie sentimentele prin intermediul poeziei. Și așa e și cartea. Ești spectator la un club de poezie Slam și ești inundat de sentimente transmise prin cuvinte, pe care tu decizi dacă le accepți sau nu.
 

     Pentru mine, Slam a reprezentat o furtună. Începe să plouă încet, dar totuși se simte. După care plouă cu găleata și nu știi unde să te ascunzi, după care se liniștește, dar nu-ți dai seama dacă mai plouă sau nu.

Comandă cartea aici!

Melodie:

Notă:
Previzualizaţi





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu