Blogroll

miercuri, 18 aprilie 2012

Recenzie Tristeţi de Sucub


   Tristeţi de Sucub de Richelle Mead e primul volum din seria Georgina Kincaid şi a fost publicată de editura Leda în anul 2010 dar o puteţi comanda de pe elefant.ro
   Se vede că romanul e semnat Richelle Mead. Acţiunea e pusă perfect la punct iar fiecare personaj e bine conturat. Mai întâi de toate, trebuie să ştiţi că un sucub e un demon de sex feminin, care întreţine relaţii sexuale cu muritori pentru a le absorbii energia. Dar nu şi în cazul Georginei.
   Deşi începutul cărţii îmi contrazice spusele, dar doar pentru început. Pe lângă meseria de sucub, Georgina lucrează la o librarie unde îl întâlneşte pe tânărul scriitor, Seth Mortensen, care se află într-un turneu pentru a-şi întâlnii fanii(Georgina fiind unul dintre ei, deşi relaţia dintre ei devine mai aprinsă).
   Deşi totul pare să meargă bine între nemuritori, se întâmplă ceva ce sperie toate făpturile supernaturale(drăcuşori, vampiri, demoni, sucubi etc.), moartea unui vampir.
   Crimele continuă cât timp Georgina îl întâlneşte pe atrăgătorul Roman, de care se simte atrasă. Aceasta începe să cerceteze şi află că cel care ucide nemuritorii e un nephilim, adică copilul dintre un înger şi un om. Dar acesta e cine vă aşteptaţi mai puţin. Eu îi bănuiam pe toţi înafară de respectivul.
   Cam asta se întâmplă pe scurt. Sincer, am ales să citesc cartea pentru că e scrisă de Richelle Mead şi ştiam de ce e în stare. Şi se pare că nu m-am înşelat. Cartea trebuie citită, mai ales dacă vă plac romanele detective şi dacă va plăcut Academia Vampirilor. Dar vă avertizez că ea conţine scene obscene.
   Mead te învaţă că viaţa nu e mereu dreaptă, dar deşi ea pare să fie împotriva ta, tu trebuie să lupţi în continuare şi să o colorezi.

Citate preferate:
"Dacă nu aţi auzit de Seth Mortensen, atunci e limpede că nu aţi trăit pe planeta asta în ultimii 8 ani." - pag. 48
"Uneori te trezeşti dintr-un vis, alteori te trezeşti într-un vis, iar uneori, din când în cînd, te trezeşti în visul altuia." - pag 391
"De unde ştii că un demon minte? Mişcă din buze" - pag 138
Notă carte - Excelent

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu